Norbert lowres01

Over

Regisseur/ scenarist Norbert ter Hall woont en werkt in Amsterdam; de stad, die in al zijn diversiteit de inspiratiebron vormt voor zijn meest recente werk; de Tv-serie A’DAM – E.V.A. (Amsterdam en vele anderen)

De serie, laat op vernieuwende wijze zien hoe iedereen, bewust of onbewust, met elkaar verbonden is. Maart 2011 wordt seizoen 1 van de serie, geschreven door Robert Alberdingk Thijm, voor het eerst uitgezonden in Nederland bij de NPO. De serie wint vele nationale prijzen; de zilveren krulstaart voor het scenario, een gouden beeld voor de serie en de Dutch Directors Guild Award voor de regisseur. Dat A’DAM – E.V.A een universeel verhaal is, blijkt onder andere uit het feit dat de serie ook in Frankrijk bekroond wordt tot ‘Beste Internationale Dramaserie’ op het Festival de la Fiction TV.

In 2014 volgt het tweede seizoen van de populaire serie geproduceerd door VPRO, VARA en NTR. Daar waar het eerste seizoen vooral ging om de zoektocht naar geluk, gaat het in seizoen twee om het vasthouden en vergroten van datzelfde geluk. Het derde seizoen vormt de afsluiting van het A’DAM – E.V.A.-drieluik en centreert zich rondom het thema hoe dat geluk te delen. Seizoen 3 wordt vanaf 6 november 2016 om 20.25 uur uitgezonden op NPO3.

Ter Halls eerste door hemzelf geschreven speelfilm &Me (maart 2013) is een afspiegeling van zijn fascinatie voor intermenselijke relaties. De film gaat over drie mensen van verschillende afkomst wiens paden kruisen in de hoofdstad van de EU: Brussel. De film krijgt zowel in de Volkskrant als in het Parool 4 sterren en wint een Gouden Kalf voor beste cinematografie.

Eerder regisseerde Ter Hall diverse jeugdseries voor VPRO’s ‘Villa Achterwerk’ o.a Meneer Rommel, Zeeuws Meisje en de kerstserie Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed.

Behalve jeugdseries tekende hij ook voor de regie van o.a. de dramaseries Waltz en Mevrouw de minister. Beide series werden tijdens de Colonge Conference gekozen tot één van de tien beste dramaseries wereldwijd. Voor de kijkcijferhit ‘t Schaep met de 5 Pooten en zijn twee opvolgende seizoenen, was Norbert de eerste regisseur en verantwoordelijk voor de regie-opzet de gehele reeks. Het tweede seizoen van deze populaire serie ontving de Nipkowschijf.

Behalve series en films regisseert Ter Hall ook commercials en doet hij theaterregistraties voor o.a. Theo Maassen, Micha Wertheim, Jan Jaap van der Wal en Marc Marie Huijbrechts.

Momenteel werkt Norbert aan diverse projecten, waaronder de tv-registratie van ‘De Gelaarsde Poes’ (Ro-theater/Bosbros/VPRO); de speelfilm ‘Salamanca’ (momenteel in pre-productie) en hij zit in het schrijfproces voor een nieuwe speelfilm ‘Hotel Horizon****’.

Daarnaast is hij bedenker van ‘CJP Inspirators. Dit project van CJP richt zich op het geven van cultuurtips van inspirerende BN-ers. De doelstelling van dit project is om meer mensen enthousiast te maken over de mogelijkheden op cultureel gebied.

IMDb