A’DAM – E.V.A. 2

In seizoen 1 maakte Nederland voor het eerst kennis met de schuchtere Adam de Heer die rechtstreeks uit de Zeeuwse klei in het turbulente Amsterdam komt wonen en halsoverkop verliefd wordt op zijn sprankelende buurvrouw, de vrijgevochten Eva van Amstel.

Als in een achtbaan van gebeurtenissen voltrekt zich in 8 afleveringen hun liefdesgeschiedenis waarbij de twee door het leven en de stad met elkaar verbonden worden: van vreemden worden ze geliefden – en van geliefden partners.

De stad speelt een hoofdrol in de talloze bijverhalen die direct of indirect van grote invloed zijn op het leven van onze hedendaagse Adam en Eva.

In het tweede seizoen pikken we de draad weer op en moeten Adam en Eva over hun relatiebreuk en vertrouwenscrisis heen zien te komen.
Eva kan elk moment bevallen van hun kind en beiden hebben – net als veel jonge ouders – nog geen idee wat hen boven het hoofd hangt: de verantwoordelijkheid om samen in deze wereld een baby groot te brengen.

Waar in het eerste seizoen steeds de verbinding tussen mensen centraal staat, gaat het tweede seizoen over het grotere verband van groepen: vrienden, familie, buurt en de stad.

De vaste karakters uit het eerste seizoen krijgen daarom een nog prominentere rol in de bijverhalen. Eva’s beste vriend en collega Harm-Jan, Adams jeugdvriend Timo, zijn chef Dolores en de verschillende familieleden zien we allen terug en maken ieder hun eigen ontwikkelingen door.

IMDb